Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

DIY: Ένα Ντοσιέ Αναμνήσεις! A Memories FolderΓεια σας αναγνώστες και αναγνώστριες!!


          Στην καθημερινότητα μου, στο μάθημα της φωνητικής χρησιμοποιώ ντοσιέ, όπου και αποθηκεύω τα τραγούδια μου! Τόσο καιρό είχα ένα απλό φούξια ντοσιέ εντελώς βαρετό και καθόλου αντιπροσωπευτικό!.. Έτσι έφτιαξα ένα που έχει κάτι από μένα! Πάμε να σας δείξω πώς το έφτιαξα και ας σας αρέσει να φτιάξετε ένα δικό σας!Τα υλικά που θα χρειαστούμε     :
-         Εφημερίδες
-         Ψαλίδι
-         Νερομπογιές
-         Πινέλο
-         Ατλακόλ ή κόλλα για decoupage
-         Πινέλο
-         ΝΤΟΣΙΕ
-         Φωτογραφίες εκτυπωμενές σε απλό φωτοαντιγραφικό χαρτίΔιαδικασία:

Βήμα 1ο:
          Διαλέγουμε από τις εφημερίδες κομμάτια που έχουν μόνο γράμματα! Τα κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ θέλουμε κομμάτια εφημερίδας με εικόνες.Βήμα 2ο:
          Με ένα στυλό (απλό .. μπλε ή μαύρο) σχεδιάζουμε το περίγραμμα του κομματιού εφημερίδας περίπου μισό εκατοστό. Βήμα 3ο:
          Ήρθε η ώρα του παιδιού!! Τώρα χρωματίζουμε. Για να έχουμε ένα υδάτινο αποτέλεσμα σαν το δικό μου, το μυστικό είναι στον τρόπο που θα απλώσουμε την νερομπογιά στην εφημερίδα. Αφού βουτήξουμε πολύ καλά το πινέλο στην μπογιά, την απλώνουμε πάνω στην εφημερίδα με μία κίνηση από την μία άκρη ως την άλλη. Βουτάμε ξανά το πινέλο στην μπογιά ΜΟΝΟ αφού τελειώσει το χρώμα και δεν αφήνει αποτύπωμα στο χαρτί. 


Βήμα 4ο:
          Αφού στεγνώσουν τα κομμάτια εφημερίδας. Ήρθε η ώρα του decoupage (την διαδικασία την περιγράφω σε προηγούμενη ανάρτηση πατήστε εδώ για να την δείτε).
Όταν έφτιαχνα το δικό μου ντοσιέ είχα μία ατυχία και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες. Ξεκίνησα να κολλάω τις εφημερίδες κατευθείαν πάνω στο ντοσιέ αλλά επειδή το ντοσιέ μου ήταν πλαστικοποιημένο δεν έπιασε η κόλλα και έτσι αναγκάστηκα να ξηλώσω το εξώφυλλο και να κολλήσω τις εφημερίδες ξανά από την αρχή αυτή τη φορά πάνω από το χάρτινο εξώφυλλο.
          Οπότε αν κι εσείς έχετε ένα ντοσιέ με γυαλιστερό ή πλαστικοποιημένο εξώφυλλο τότε ξηλώστε το!!
         
          

Μπορείτε αν θέλετε να σταματήσετε εδώ! Το επόμενο βήμα όμως είναι αυτό που θα δώσει τον προσωπικό χαρακτήρα στο ντοσιέ σας!.Βήμα 5ο:
          Διαλέξτε φωτογραφίες από το προσωπικό σας άλμπουμ και εκτυπώστε τες σε απλό φωτοαντιγραφικό χαρτί. Και απλά κολλήστε τες στο ντοσιέ με όποιο τρόπο θέλετε με την μέθοδο του decoupage
     ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΤΟΣΙΕ!!!    

Μπορείτε να το στολίσετε επιπλέον όπως εσείς θέλετε. Εγώ έβαλα στη ράχη του με τσόχα, τη λέξη «HOPE».
Αυτοσχεδιάστε και εντυπωσιάστε!!..
Περιμένω νέα σας και φωτογραφίες στο μαιλ μου όταν φτιάξετε το δικό σας ντοσιέ!!

 Μερικές από τις φωτογραφίες που επέλεξα βρίσκονται στις παρακάτω  προηγούμενες αναρτήσεις.


Tell me THE story..... 
Follow Γλυκό Βύσσινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου