Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

DIY: Το φωτιστικό μου χρειάζεται επειγόντως ανανέωση...Ανακύκλωση φωτιστικού λοιπον!... How to refresh an old lamp

Μετά από πολύ καιρό επιστρέφουμε!....


Εδώ και λίγο καιρό έχω ένα δικό μου χώρο, μένω μόνη έτσι τον διακοσμώ και το διαρρυθμίζω σύμφωνα με τα δικά μου γούστα!.. Έχω στο σαλόνι μου ένα επιπλάκι σε ρετρό διάθεση και πάνω του ένα παλιό τηλέφωνο (το οποίο λειτουργεί!) και ένα φωτιστικό!. Είναι ένα πολύ απλό φωτιστικό με ένα αδιάφορο αμπαζούρ. Κάνει τη δουλειά του – να φωτίζει – αλλά είναι λίγο βαρετό και απρόσωπο.


Έτσι (χα!!) θα βάλω το χεράκι μου και του δώσω λίγη ζωή και λίγο από μένα!..

Μια εύκολη κατασκευή που έχει σίγουρο αποτέλεσμα, εντυπωσιακό και πάνω από όλα είναι κάτι από μένα αφού θα έχει στιγμές από τη ζωή μου και φωτογραφίες που έχω τραβήξει στις διακοπές μου!!

Ξεκινάμε!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
1. το φωτιστικό
2. ξυλόκολλα (την γνωστή λευκή κόλλα που όταν στεγνώνει γίνεται διάφανη)
3. ένα πινέλο
4. φωτογραφίες αγαπημένες εκτυπωμένες σε κανονικό χαρτί 80γραμ.
5. ψαλίδι

Βήμα 1ο:
Αφαιρούμε το αμπαζούρ από το φωτιστικό και ετοιμάζουμε τις φωτογραφίες.


Βήμα 2ο:
Με το πινέλο περνάμε μια στρώση από την κόλλα πάνω στο αμπαζούρ. Και μετά τοποθετούμε την φωτογραφία στο σημείο που θέλουμε να αποτυπωθεί. Με το πινέλο περνάμε άλλη μία στρώση κολλάς. Εφαρμόζουμε τη γνωστή μέθοδο decoupage. Το ίδιο κάνουμε σε όλο το αμπαζούρ και σε όλες τις φωτογραφίες.
Βήμα 3ο:
Αφού έχουμε περάσει όλες τις φωτογραφίες μία στρώση με κολλά και έχουμε γεμίσει και όλα τα κενά ανάμεσα τους, περιμένουμε να στεγνώσει.

Βήμα 4ο:
Αφού έχει στεγνώσει η πρώτη στρώση, περνάμε άλλη μία στρώση κόλλας.Όταν στεγνώσει και η δεύτερη στρώση κόλλας το αμπαζούρ είναι έτοιμο.Βιδώνουμε το αμπαζούρ στο φωτιστικό και Να το ! Έτοιμο!!!θα σας το δείξω αναμμένο από όλες τις πλευρές να δείτε πρώτον τις φωτογραφίες που έχω επιλέξει και δεύτερον πως φαίνεται το φως που διαχέεται μέσα από τις φωτογραφίες.αυτή η φωτογραφία έχει συναισθηματική αξία γιατί είναι τραβηγμένη στην πρώτη πρόβα μας για το πρώτο live στην μουσική σκηνή της Αυλαίας στο Γκάζι...ήταν η πρώτη μου επαγγελματική δουλειά στο τραγούδι, οπότε καταλαβαίνετε!...


αυτές οι δύο τσούπρες πάνω από το κεφάλι μου είναι δύο αδελφές - φίλες μου!


με τον αδελφό μου Νίκο, να κάνουμε χαζομαρούλες στο φακό!χιχι!!


χήνες στο χωριό!χαχα!!

Μυστικά:.....
Η κόλλα δίνει μία γυαλάδα στις φωτογραφίες. Όσο περισσότερες στρώσεις κόλλας περάσουμε τόσο πιο σκληρό θα γίνει από έξω το αμπαζούρ.

2 σχόλια:

  1. είμαι και εγώ εκεί και μου αρέσει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναιαιαιαιαιαι είμαι η μία αδερφή- φίλη!!!!! yeap yeap yeap!!! :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή