DIY: Φουλάρι με κρόσσια από ένα παλιό μακό μπλουζάκι….Recycle your old shirt at a summer scarf with strips


Όποιος γυρίζει μυρίζει και όποιος ψάχνει βρίσκει έτσι δεν λένε 2 παροιμίες; Και μέσα στα γυρίσματα μου και τα ψαξίματα βλέπω ότι τα κρόσσια δεν λένε να φύγουν από τη μόδα!.. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ εντυπωσιακά σε όποια μορφή και είναι .. λεπτά, φαρδιά… μακριά , κοντά.. κάθετα , οριζόντια…όλα! Πάμε να φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο φουλάρι που δεν χρειάζεται ράψιμο, πάρα μόνο ένα ψαλίδι και μία παλιά μπλούζα. Μέσα στα περσινά καλοκαιρινά μου ρούχα ανακάλυψα μία μακό ριγέ άσπρο – κίτρινη μπλούζα με δύο λεκέδες. Την έπλυνα και δεν έφυγαν. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο καταλαβαίνω ότι έχει φτάσει η ώρα για ανακύκλωση!!!...

Υλικά:

-          μια παλιά μπλούζα μακό (όχι ελαστική)
-          χάρακα
-          ψαλίδι

Βήμα 1ο
Σιδερώνουμε την μπλούζα για να την κόψουμε ίσια με ευκολία. Μετράμε 28cm από το κάτω μέρος της μπλούζας και κόβουμε σε ευθεία.




Βήμα 2ο
Μετράμε 6cm, ζωγραφίζουμε μία ευθεία (όπως στην φωτογραφία), σε όλο το μήκος του υφάσματος. Ζωγραφίζουμε κάθετες γραμμές ανά 1cm, πάνω στην οριζόντια.   


Βήμα 3ο
Ακολουθώντας πιστά τις κάθετες γραμμές κόβουμε τα κρόσσια μέχρι να συναντήσει το ψαλίδι μας την οριζόντια γραμμή. 


Βήμα 4ο
Τεντώνουμε ένα – ένα τα κομμένα κρόσσια. Με αυτή τη διαδικασία τα κρόσσια γίνονται κυλινδρικά και πιο ομοιόμορφα, όπως την φωτογραφία. 






Έτοιμο το φουλάρι!!!... καλοφόρετο!!


Καλά να περνάτε και καλή επιτυχία όταν το επιχειρήσετε!.. Θα περιμένω να μου σχόλια σας και φωτογραφίες να δω τα δημιουργήματα σας!!
Φιλιααα!...

TIP: Την λαιμόκοψη που περίσσεψε από την μπλούζα δεν την πετάω, την φυλάω σε περίπτωση που μου χρειαστεί σε κάποιο φόρεμα ή κάποια μπλούζα!








Σχόλια

  1. Τέλειο και πανευκολο!!
    Θα το δοκιμάσω,οπωσδήποτε!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που θα το δοκιμάσεις!!!... Στειλε μου φωτογραφίες να δω τη δημιουργία σου!!! Θα χαρώ πολύ !!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις