Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

DIY: Μεγάλη Καλοκαιρινή Τσάντα!...Big Summer Bag
Γεια σας αγαπημένες μου αναγνώστριες! Ναι το ξέρω ότι είχα πάρα πολύ καιρό να ασχοληθώ με το Γλυκό Βύσσινο!.. η φίλη μου η Χριστίνα με πήρε τηλέφωνο μία μέρα και έντρομη με ρώτησε «τι θα γίνει με το blog σου θα το ανανεώσεις ποτέ;» Πήρα πολύ σοβαρά εκείνο το τηλεφώνημα και να με!..
Θα ράψουμε μία μεγάλη καλοκαιρινή floral τσάντα, εύκολα και γρήγορα!

Θα χρειαστούμε:
-        Ένα έντονο floral ύφασμα για το εξωτερικό της τσάντας
-        Ένα δεύτερο ύφασμα που θα χρησιμοποιηθεί σαν φόδρα στην τσάντα μας (εγώ χρησιμοποίησα ένα καρό σε καφέ χρώμα)
-        Ένα τρίτο ύφασμα για την εσωτερική τσέπη της τσάντας (εγώ χρησιμοποίησα το ίδιο καρό σε πράσινο χρώμα)
-        Ένα φερμουάρ σε χρώμα κοντά στις χρωματικές αποχρώσεις του floral υφάσματος (εκτός αν θέλετε να κάνει αντίθεση τότε χρησιμοποιήστε ένα μαύρο φερμουάρ)
-        2m λευκή δαντέλα πολύ λεπτή περίπου 1,5cm πάχοςΒήμα 1ο
Κόβουμε 2 κομμάτια από το floral και 2 από το καφέ καρό σε διαστάσεις 50cm*40cm. Αντικρίζουμε τις καλές πλευρές (ένα floral και ένα καρό) και γαζώνουμε ΜΟΝΟ το πάνω μέρος. Γυρίζουμε και σιδερώνουμε την τσάκιση.

Βήμα 2ο
Κόβουμε ένα κομμάτι από το πράσινο καρό σε διαστάσεις 28cm*19cm.

Διπλώνουμε το ύφασμα αντικρίζοντας τις καλές πλευρές στην πλευρά των 26cm, τώρα έχουμε ένα κομμάτι 14cm*19cm. Γαζώνουμε τις δύο πλευρές. 
Αναποδογυρίζουμε, γυρίζουμε προς τα μέσα την άκρη που περισσεύει και σιδερώνουμε για να ασφαλίσουμε τις άκρες προς τα μέσα (δεν γαζώνουμε ακόμα θα γαζωθεί κατευθείαν επάνω στην τσάντα).Πριν το γαζώσουμε μετράμε με γνώμονα το κινητό μας την θήκη για το κινητό (αφήνοντας 1cm αριστερά και δεξιά). 
Για να γαζώσουμε την τσέπη  πάνω στην πλάτη της τσάντας βρίσκουμε το κέντρο στην τσάντα και το κέντρο στην τσέπη. Τοποθετούμε όπως στην εικόνα και καρφιτσώνουμε ΜΟΝΟ στο καρό ύφασμα. 
Γαζώνουμε όπως στο σχέδιο και έτσι έχουμε μία τσέπη με δύο θήκες (η μία για το κινητό).

Βήμα 3ο
Αναποδογυρίζουμε ξανά τα γαζωμένα στο πάνω μέρος υφάσματα και έτσι έχουμε αντίκρυ τις καλές πλευρές. Γαζώνουμε γύρω – γύρω εκτός από ένα μέρος στην τελευταία πλευρά για τα αναποδογυρίσουμε. 


Αφού αναποδογυρίσουμε σιδερώνουμε και γαζώνουμε το κενό μέσα από το οποίο αναποδογυρίσαμε το ύφασμα.

Βήμα 4ο
Ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε τα χερούλια της τσάντας. Κόβουμε 2 λωρίδες 70cm*11cm από το floral ύφασμα. Το διπλώνουμε στην μέση κατά πλάτος και έτσι έχουμε ένα κομμάτι 70cm*5,5cm. Αντικρίζουμε τις καλές πλευρές και γαζώνουμε κατά μήκος.Έπειτα αναποδογυρίζουμε και γαζώνουμε και τις άκρες.Για να τις ράψουμε πάνω στην τσάντα βρίσκουμε το κέντρο και τοποθετούμε σε ίση απόσταση από αυτό (8cm*6cm).Γαζώνουμε το χερούλι με τον τρόπο που φαίνεται στην φωτογραφία ένα τετράγωνο και μέσα ένα «Χ» ΠΡΟΣΟΧΗ!!...ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ 1,5cm κάτω από την άκρη του υφάσματος για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε το φερμουάρ.Βήμα 5ο
Για να βάλουμε το φερμουάρ τοποθετούμε το ύφασμα όπως στην φωτογραφία (αντικριστά τα πάνω μέρη) και γαζώνουμε. Βήμα 6ο
Αναποδογυρίζουμε με τις καλές πλευρές στο εσωτερικό του κομματιού και γαζώνουμε περιμετρικά.


Βήμα 7ο
Για να φτιάξουμε τον πάτο δημιουργούμε ένα τρίγωνο στις 2 κάτω γωνίες της τσάντας όπως στη φωτογραφία και γαζώνουμε.Τελευταία στιγμή μου σκέφτηκα ότι θα πήγαινε στην τσάντα να βάλω μία πολύ λεπτή δαντέλα που είχα. Το σκέφτηκα λίγο αργά και έτσι δυσκολεύτηκα να την τοποθετήσω και στο εσωτερικό της τσάντας φαίνονται οι ραφές. Εσείς αν θέλετε να βάλετε δαντέλα όπως και εγώ να την εφαρμόσετε εξαρχής πριν το 1ο Βήμα αφού κόψετε τα υφάσματα!.
έτοιμη η τσάντα!!.... 


Καλά να περνάτε και καλή επιτυχία όταν το επιχειρήσετε!.. Θα περιμένω να μου σχόλια σας και φωτογραφίες να δω τα δημιουργήματα σας!!
Φιλιααα!...

2 σχόλια:

  1. ti oraia tsantaaaaaaaaaaaaaaaaa mou aresoun ta floral!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ..τι όμορφη!αλλά εγω δυστηχώς δεν μπορώ να κόψω ούτε μια ίσια γραμμή,πόσο μάλλον να φτιάξω τσάντα..:(
    μπράβο..τέλειααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή