DIY: Κάπα με «Κ» κεφαλαίο!... Φτιάξε την δική σου κάπα!... How to sew a cape so easily..



Είναι γεγονός ότι άργησα λίγο να δώσω στίγμα! Αλλά έχω πάθει τώρα τελευταία αυτό που δεν μπορείς κάποιες φορές να μπεις σε πρόγραμμα και πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερο!?? Εεε αυτό!!χαχα!!
















Αλλά να ‘μαι!! Με καινούργια ανάρτηση και μεγάλη διάθεση για δημιουργία! Ας φτιάξουμε μια κάπα για τον χειμώνα που έρχεται και σήμερα μας έδειξε κάπως τις προθέσεις του!





Είναι ένα πάρα πολύ απλή, εύκολη και οικονομική (σημαντικότερο!)!!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
 Μάλλινο ύφασμα (σε ύφασμα με φάρδος 1,5 m θέλουμε 2 m μήκος)
 Ψαλίδι
 1 πιατέλα για το πατρόν της λαιμόκοψης
 Σαπουνάκι για να μαρκάρουμε στο ύφασμα
 Ραπτομηχανή και κλωστές




Βήμα 1ο:
Ξεκινάμε με το πατρόν! Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Βάζουμε την πιατέλα πάνω στο χαρτί και με ένα στυλό σχεδιάζουμε ένα ημισφαίριο. Το κόβουμε! Και βρίσουμε το κέντρο… διπλώνοντας το στα δύο.



Βήμα 2ο:
Από το ύφασμα θα χρειαστούμε ένα κομμάτι με τις διαστάσεις 115cm(φάρδος) * 175cm (ύψος). Διπλώνουμε το ύφασμα στο ύψος του και ξανά διπλώνουμε στο φάρδος, με το σαπουνάκι σημαδεύουμε το κέντρο. Εφαρμόζουμε το πατρόν για την λαιμόκοψη αντικρίζοντας τα κέντρα! Με το σαπουνάκι στο σχεδιάζουμε! Να σημειωθεί εδώ ότι η λαιμόκοψη θα εφαρμοστεί μόνο στο μπροστινό κομμάτι του υφάσματος!




Βήμα 3ο:
Εκατέρωφεν του κέντρου και κάτω από τη λαιμόκοψη σχεδιάζουμε κάθετες γραμμές μέχρι την κάτω άκρη του υφάσματος και 1,5cm απόσταση από το κέντρο έτσι ώστε να σχηματιστεί μία λωρίδα 3cm. Κόβουμε τη λωρίδα και την λαιμοκοψη σαν τη φωτογραφία!. Στριφώνουμε γύρω – γύρω.



Βήμα 4ο:
Πάμε τώρα να ανοίξουμε τις «τρύπες» που θα περνάει το ζωνάρι. Εγώ έπαιξα εκ του ασφαλούς και έκανα μεγάλες κουμπότρυπες ώστε να μην ξεφτίσει το ύφασμα. Οι κουμπότρυπες θα έχουν τις εξής συντεταγμένες [μετρώντας από κάτω προς τα πάνω, και από άκρη προς κέντρο] α) στο μπροστινό μέρος: 37 cm ύψος και 22cm πλάτος και β) στο πίσω μέρος 41cm ύψος και 22cm πλάτος. Η κουμπότρυπα πρέπει αν έχει άνοιγμα 3cm όσο θα είναι και το ζωνάρι.




Βήμα 5ο:
Φτιάχνουμε το ζωνάρι. Θέλουμε το ζωνάρι να έχει πλάτος 3cm. Κόβουμε ύφασμα 10cm πλατος και μήκος ανάλογο με την μέση σας. Εγώ για να είναι αρκετό ώστε να κάνει ένα ωραίο φιόγκο έκοψα 200cm μήκος. Το διπλώνουμε στη μέση κατά πλάτος έχοντας αντικριστά τις καλές πλευρές του υφάσματος και το σιδερώνουμε ώστε να διευκολυνθούμε στο ράψιμο. Ράβουμε στα 3cm. Κόβουμε 0.5cm προς τα έξω από το γαζί το περιττό ύφασμα. Αναποδογυρίζουμε. Στις δύο άκρες γυρίζουμε προς τα μέσα μερικά εκατοστά υφάσματος ώστε να πετύχουμε το στρίφωμα. Γαζώνουμε γύρω – γύρω όλο το ζωνάρι. Έτοιμο το ζωνάρι.







Βήμα 6ο:
Το περνάμε στις εγκοπές όπως φαίνεται στην εικόνα από το πίσω μέρος της κάπας προς το μπροστινό έτσι ώστε στη μέση πίσω να φαίνεται το ζωνάρι και μπροστά να φαίνεται ο φιόγκος.



Έτοιμοοο!!!
Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες με μοντέλο την μαμά μου!..





Περιμένω νέα σας και φωτογραφίες με τις δικές σας δημιουργίες!!
καλό ράψιμο!!!

Σχόλια

  1. ΒΑΣΩ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ. ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΑΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΡΑΒΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ. . . .(ΤΕΛΙΤΣΑ). . . ΦΙΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ(ΧΡΙ-ΧΡΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις μια ραπτομηχανή και να ξέρεις απλά να κάνεις ένα ίσιο γαζί! τίποτα άλλο που και μεταξύ μας το συγκεκριμένο ύφασμα και με το χέρι το ράβεις γιατί είναι πολύ σταθερό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασωωωωω. . . . μας αφησες παλι αφωνους!!!! Ειλικρινα ειναι τελεια κ απορω γι' ακομη μια φορα που το σκεφτηκες!!! χαχαχα
    Συνεχισε τις δημιουργιες εσυ.. για να ζηλευουμε εμεις! χαχαχα :P

    φιλακια πολλα, **πιτσουνι**!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den mporw na pistepsw oti einai toso eykolo!!!tha to dokimasoume sigoura!!fovero!!!
    s eyxaristoume gia to following!!!!we follow back!!

    kiss,
    http://cocobloggers.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. You made this? That´s awesome!

    ***
    www.theprincesslittlebox.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις