DIY: Τα μπαλώματα είναι της μόδας..Μπάλωμα στο σχισμένο τζιν παντελόνι...how to mend jeans

Μπορεί τα σχισμένα τζιν να είναι της μόδας αλλά όταν αυτό το σχίσιμο σε περιορίζει και σε ενοχλεί, μπάλωσε το! Και τα μπαλώματα είναι της μόδας!
Το τζιν που θα υποστεί την "επέμβαση" είναι του αδελφού μου...




Το τζιν έχει την τρύπα πολύ ψηλά και τον ενοχλούσε!.. έτσι απευθύνθηκε στην αδελφή για να του φτιάξει...



Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
- ένα κομμάτι από παλιό τζιν
- καρφίτσες
- κλωστή στο χρώμα του τζιν
- βελόνα ή ραπτομηχανή


Είχα μια φούστα τζιν την οποία από βαρετή την έκανα ενδιαφέρουσα. Από εκείνη την δημιουργία μου περίσσεψε ο ποδόγυρος τον οποίο και φύλαξα ... και να που χρειάστηκε!





Έκοψα ένα κομμάτι το οποίο έχει εκταση όση και η τρύπα που θέλω να καλύψω!




Τοποθέτησα το κομμάτι του τζιν από την πίσω πλευρά του παντελονιού και το στερέωσα με καρφίτσες.












Διάλεξα μια κλωστή με χρώμα κοντά στο χρώμα του παντελονιού.





Και τώρα αρχίζει το διασκεδαστικό κομμάτι της δημιουργίας... έκανα πυκνά γαζιά με τη ραπτομηχανή σε όλο το μήκος και πλάτος της τρύπας(αν δεν έχετε ραπτομηχανή μπορείτε να κάνετε βελονιές με το χέρι γύρω γύρω από την τρύπα και το μπάλωμα. Ένας άλλος εύκολος τρόπος είναι να το κολλήσετε με κολλητική ταινία για υφάσματα την λεγόμενη "αράχνη" αν πάτε σε ένα κατάστημα με ραπτικά θα την βρείτε. Είναι εύκολη στη χρήση της κολλάει με την θερμότητα -σίδερο.αν έχετε απορία στείλτε mail.)















Υπάρχει και η άλλη εκδοχή ... μπορούμε το μπάλωμα να το κάνουμε πιο εμφανές πάνω στο παντελόνι ανάλογα και για ποιον προορίζεται. Αν το ύφασμα που θα φαίνεται μέσα από το σχίσιμο είναι φαντεζί θα έχουμε ένα πολύ ωραίο και φάνκι αποτέλεσμα. Επίσης θα μπορούσαν τα γαζιά να είναι από διαφορετικό χρώμα με το ίδιο αποτέλεσμα!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις