Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

DIY: Καλοκαιρινό Φουλάρι Με Κρόσσια Από Το Μηδέν!..How To Make A Brand New Scarf With Fringes!!         Είναι γεγονός ότι για το συγκεκριμένο project περισσότερη ώρα χρειάστηκα στη Αθήνα για ψώνια, παρά για το ράψιμο! Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο ωραίο και εντυπωσιακό.
          Σε μία παλαιότερη ανάρτηση μου δείχνω πώς έφτιαξα μία εσάρπα με ένα γαζί (αν θέλετε να ανατρέξετε πατήστε εδώ). Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και προσθέτοντας κρόσσια στα τελειώματα έχουμε ένα εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Ας δημιουργήσουμε!

Υλικά:
-         ύφασμα 150cm*40cm
-         κρόσσια με μάκρος 18cm *80cm
-         κλωστές σε αντίστοιχα χρώματα


 Η διαδικασία είναι απλούστατη

Βήμα 1ο 
Κόβουμε το ύφασμα στα μέτρα μας 150cm*40cm. Στριφώνουμε περιμετρικά το ύφασμα, 1cm στο μάκρος και 2cm στο πλάτος εκεί που θα ραφτούν τα κρόσσια.
                                                             (μάκρος)


                                                             (πλάτος)Βήμα 2ο 
Κόβουμε τα κρόσσια στο μήκος του φουλαριού με περιθώριο 3cm (1,5cm εκατέρωθεν). Το περιθώριο το θέλουμε για να γυρίσουμε το κρόσσι και να ασφαλίσουμε την άκρη να μην ξεφτίσει. Το ασφαλίζουμε όπως στη φωτογραφία.Το ράβουμε στην άκρη του φουλαριού με διπλό γαζί. Σε μία παλιά κατασκευή μου έσπασα την διπλή βελόνα μου οπότε τώρα απλά πέρασα δύο φορές ευθύ γαζί σε απόσταση 0,5cm.Αφαιρούμε το νήμα που κρατάει τα κρόσσια ενωμένα.


Έτοιμο!! Τόσο απλά και γρήγορα!!


Περιμένω σχόλια σας και φωτογραφίες από τα δημιουργήματα σας!

1 σχόλιο:

  1. άψογο!Μου αρέσουν πολύ τα χρώματα!!!!Σε ευχαριστούμε για το tutorial!!!!

    Φιλιά συντρόφισσα!!!

    ***Αχ βγάλε την επαλήθευση λέξης από τις ρυθμίσεις στα σχόλιά σου.Είναι κουραστικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή