DIY: Πώς να φτιάξεις μία αφράτη τσάντα! How to sew a fluffy bag!


Γεια σας αναγνώστες και αναγνώστριες μου! Σε αυτή τη ανάρτηση θα σας δείξω πώς να φτιάξετε μία αφράτη τσάντα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε το απλό γαζί στην ραπτομηχανή, και η ραπτομηχανή σας να κάνει ζικ – ζακ ραφή! Το υλικά είναι λίγα και οικονομικά.


Όπως βλέπετε στη παραπάνω φωτογραφία η τσάντα μου έχει διαφορετικό σχέδιο σε κάθε πλευρά! Και κάθε πλευρά έχει και διαφορετικό χερούλι. Ήθελα ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα που να μου θυμίζει λίγο τα παλιά!.. Παρακάτω θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τη ριγέ πλευρά και σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω και την καρό. Εσείς για ένα μία τσάντα θα εκτελέσετε τα «Βήματα 1 – 7» δύο φορές ώστε να έχετε δύο «αφράτα μέρη» για να φτιάξετε τη τσάντα.

Θα χρειαστούμε:
- ύφασμα μονόχρωμο και ύφασμα καρό (ή παρδαλούτσικο (χαχα) της αρεσκείας σας)
- υαλοβάμβακας
- σούστες για κουμπώματα
- ψαλίδια
- ραπτομηχανή και ραπτικά
- σίδερο ρούχων
- κορδέλα
- παραμάνες


Διαδικασία

Βήμα 1ο:


Θα συμφωνήσουμε αρχικά ότι θα ονομάσουμε το μονόχρωμο ύφασμα, «ύφασμα 1» και το καρό, «ύφασμα 2».
Κόβουμε ένα κομμάτι από το «ύφασμα 1» με διαστάσεις 55cm*45cm. Αυτό το κομμάτι θα γίνει ο οδηγός πάνω στον οποίο θα χτίσουμε τις ρίγες.
Κόβουμε λωρίδες πλάτους 8cm και τις τοποθετούμε όπως στη φωτογραφία 2.




Βήμα 2ο:



Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις λωρίδες μεταξύ τους. Αντικρίζουμε τις καλές πλευρές μεταξύ και γαζώνουμε στη μία πλευρά όπως στη φωτογραφία 3.




Βήμα 3ο:


Αφού το γαζώσουμε το ανοίγουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία όπως στο προηγούμενο Βήμα. Διαδοχικά αυτό τα γίνει με όλες τις λωρίδες ώστε να πετύχουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας 3.





Βήμα 4ο:

Τώρα έχουμε ένα καινούργιο ύφασμα ριγέ, το οποίο συμφωνούμε να το ονομάζουμε «ύφασμα 3». Τοποθετούμε το «ύφασμα 1» πάνω από το «ύφασμα 3» και τα ισιώνουμε με το ψαλίδι ώστε να έχουνε τις ίδιες διαστάσεις.



Βήμα 5ο:


Αντικρίζουμε τις καλές πλευρές των δύο κομματιών και γαζώνουμε τις 3 πλευρές μεταξύ τους. Έτσι δημιουργείται μία θήκη. (σε αυτή τη θήκη θα βάλουμε τον υαλοβάμβακα ώστε το αποτέλεσμα να είναι αφράτο.)
Αναποδογυρίζουμε τη θήκη στην καλή της πλευρά.




Βήμα 6ο:


Μετράμε τις διαστάσεις της θήκης και κόβουμε υαλοβάμβακα στις αντίστοιχες διαστάσεις. Τον τοποθετούμε μέσα και γαζώνουμε την ανοιχτή πλευρά αφού όμως γυρίζουμε τις άκρες προς το εσωτερικό της θήκης ώστε να μην φαίνονται τα ξέφτια. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι το μισό της τσάντας έχει τελειώσει. Αν σας αρέσει αυτό το αποτέλεσμα περάστε κατευθείαν στο Βήμα 8ο. Αν θέλετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα προχωρήστε στο επόμενο Βήμα.



Βήμα 7ο:


Με το ζικ – ζακ γαζί που έχει η ραπτομηχανή περάστε πάνω από τις ενώσεις των δύο υφασμάτων όπως στην φωτογραφία 1. Το αποτέλεσμα είναι ανάγλυφο, το βλέπετε και στην φωτογραφία 2.



Βήμα 8ο:


Παίρνουμε τα δύο «αφράτα μέρη» και αντικρίζουμε τις καλές πλευρές. Γαζώνουμε τις 3 πλευρές από την πίσω πλευρά ώστε να σχηματιστεί το βασικό μέρος της τσάντας, αναποδογυρίζουμε (φωτογραφία 3).




Βήμα 9ο:


Ήρθε η ώρα για τα χερούλια!! Κόβουμε μία λωρίδα με διαστάσεις 68cm*8cm από κάθε ύφασμα («ύφασμα 1» και «ύφασμα 2»). Στις άκρες της κάθε λωρίδας μετράμε 2cm και σημειώνουμε με το σαπουνάκι, διπλώνουμε και σιδερώνουμε ώστε να σταθεροποιηθεί το ρεβέρ. Μετά διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος τη λωρίδα ώστε να αντικρίσει η καλή πλευρά, σιδερώνουμε ξανά.




βήμα 10ο:

Για να διευκολυνθούμε στο να το αναποδογυρίσουμε τις λωρίδες βάζουμε δύο μακριές κορδέλες στο εσωτερικό της λωρίδας. Με μία παραμάνα ενώνουμε την κάθε κορδέλα με τη λωρίδα από το εσωτερικό μέρος της. Ώστε αφού γαζώσουμε την ελεύθερες πλευρές (φωτογραφία 2) να τραβήξουμε την κορδέλα από μέσα και να αναποδογυρίσει εύκολα όπως στη φωτογραφία 3. Αφού την αναποδογυρίσουμε τη σιδερώνουμε και γαζώνουμε γύρω – γύρω.
Έτοιμα τα χερουλάκια.





βήμα 11ο:

Για να γαζώσουμε τα χερούλια μετράμε με το μέτρο απόσταση από έξω προς το κέντρο 10cm και από πάνω προς κάτω 5cm σε κάθε πλευρά. Γαζώνουμε όπως στη φωτογραφία 2.



Βήμα 12ο:

Τώρα αυτό που μένει για να τελειώσει η τσάντα είναι να ράψουμε τις σούστες για να κλείνουμε την τσάντα. Ράβουμε δύο σούστες και η τσάντα είναι έτοιμη!






Καλοφόρετη!!





Περιμένω σχόλια σας!!



Follow Γλυκό Βύσσινο

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφη ανάρτηση :) Το κάνεις να δείχνει εύκολο!!
    Ανταποδίδω το follow!

    Φιλάκια Πολλά
    Claire
    http://notebookofclaire.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nice bag!! following your blog.Can you follow me back?
    Inés
    http://enisdaba.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. this is great inspiration!! i will definitely give this a go when i have time during the christmas break!
    thanks for sharing!

    if you like we can follow each other on bloglovin :)
    let me know!
    STYLE DECORUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις