Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

DIY: Δώσε Χαρά Στα Παπούτσια Σου (No2)!!.. Color Your Pair Of Shoes (No2)!!          Πέρσι την ίδια περίοδο είχα ζωγραφίσει τα λευκά μου πάνινα παπούτσια. (για να δείτε την παλαιότερη ανάρτηση πατήστε εδώ). Εεε γιατί φέτος να μην ζωγραφίσω άλλο ένα ζευγάρι! Αυτή την φορά έκανα ποιο ρομαντικά και κοριτσίστικα τα πράσινα παπούτσια μου!.. 

             Υλικά
-          πάνινα παπούτσια
-          ψιλή δαντέλα περίπου 1 cm πάχος για κορδόνια
-          χρώμα για ύφασμα
-          μαρκαδόρος για ύφασμα
-          μολύβι με γόμα στο πίσω μέρος
-          ένα κοπίδι


           Διαδικασία
          Αρχικά δοκιμάζουμε σε ένα παλιό ύφασμα ποιο πουα μας αρέσει. Θα μας άρεσε ένα στρογγυλό πουα ή ένα πουα καρδούλα; Εμένα μου άρεσε το πουα καρδούλα!

            

            Πώς κάνουμε τώρα το πουά καρδούλα: θα φτιάξουμε μία στάμπα από την γόμα του μολυβιού. Στην γόμα σχεδιάζουμε την καρδούλα και με το κοπίδι κόβουμε το περίγραμμα.          Πριν ξεκινήσουμε να σταμπάρουμε τις καρδούλες γράφουμε ένα μότο ή μία φράση που μας αντιπροσωπεύει. 


         
           Μετά ξεκινάμε να σταμπάρουμε καρδούλες. Βουτάμε το μολύβι στο χρώμα προσέχοντας να έχει αρκετή ποσότητα ώστε να αφήσει χρώμα στο παπούτσι αλλά να μην ξεχειλίσει γύρω από την στάμπα.          Για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα αντικαθιστούμε τα απλά άσπρα κορδόνια με λευκή δαντέλα.

        Τα παπούτσια είναι έτοιμα!.. Καλοφόρετα!  
          Περιμένω σχόλια σας και φωτογραφίες με τις δικές δημιουργίες!

DIY: Καλοκαιρινές Φουστίτσες!... How Easy To Sew A Skirt!!!


          Καλοκαίρι καλοκαιράκι!.. Τι ωραία!! Τι καλά !! Και τι πιο ωραίο από το να φτιάξεις τις φούστες που θα βάλεις το φετινό καλοκαίρι;!..  Με την φίλη μου Μαρία πήγαμε στα υφασματάδικα πήραμε ύφασμα για τα μέτρα της και οδηγό μία φούστα που της που βολεύεται της έφτιαξα τις παρακάτω φούστες! 

          Υλικά
         -          ύφασμα  
         -          λάστιχο 2cm πάχος


          Διαδικασία!!

          Βήμα 1ο
          Σιδερώνουμε το ύφασμα για να το κόψουμε. Μετράμε την περιφέρεια και προσθέτουμε 20-22 cm (αυτό θα είναι το πλάτος). Μετράμε το ύψος που θέλουμε να έχει και προσθέτουμε 4 cm (αυτό θα είναι το μηκος).  Το κόβουμε στις διαστάσεις που έχουμε. 

         Βήμα 2ο
          Διπλώνουμε στη μέση κατά πλάτος αντικρίζοντας τις καλές πλευρές. Ράβουμε αριστερά και δεξιά.


          Βήμα 3ο
          Για να τοποθετήσουμε το λάστιχο φτιάχνουμε μία θήκη στο πάνω μέρος της φούστας. Το λάστιχο έχει πάχος 2 cm άρα φτιάχνουμε μία θήκη πλάτους 2cm. Στην βάση της μηχανής μου έχει μία μεζούρα. Με οδηγό τους 2 cm διπλώνουμε το ύφασμα προς την ανάποδη πλευρά και ράβουμε κατά μήκος. Αφήνουμε ένα κενό για να βάλουμε το λάστιχο. 

        Βήμα 4ο
        Για να δούμε πόσα cm χρειαζόμαστε από το λάστιχο μετράμε τους πόντους της μέσης μας. (εγώ επειδή έφτιαχνα τις φούστες για την φίλη μου Μαρία και δεν την είχα μαζί μου πήρα τα μέτρα από την φούστα που μου είχε δώσε για πατρόν). Με μία παραμάνα στην άκρη του λάστιχου το περνάμε στην θηκούλα. Όταν βγει από την άλλη μεριά το γαζώνουμε στην άκρη περίπου 1 cm. και ασφαλίζουμε τα «αφτάκια» όπως φαίνεται στην φωτογραφία


          Βήμα 5ο
          Αφού τελειώσουμε με το λάστιχο, γαζώνουμε το άνοιγμα της θήκης.


         Βήμα 6ο
         Τεντώνουμε το λάστιχο ώστε να καταμεριστεί σωστά το ύφασμα περιμετρικά. Γαζώνουμε αριστερά και δεξιά για να μην γυρνάει το λάστιχο όταν το φοράμε.

          Βήμα 7ο
          Στριφώνουμε 1,5 cm στο κάτω μέρος της φούστας με διπλό γαζί.


          Η φούστα είναι έτοιμη!!... Καλοφόρετη!

          Περιμένω σχόλια σας και φωτογραφίες από τα δημιουργήματα σας!