Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

DIY: Καλοκαιρινό Φουλάρι Με Κρόσσια Από Το Μηδέν!..How To Make A Brand New Scarf With Fringes!!         Είναι γεγονός ότι για το συγκεκριμένο project περισσότερη ώρα χρειάστηκα στη Αθήνα για ψώνια, παρά για το ράψιμο! Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο ωραίο και εντυπωσιακό.
          Σε μία παλαιότερη ανάρτηση μου δείχνω πώς έφτιαξα μία εσάρπα με ένα γαζί (αν θέλετε να ανατρέξετε πατήστε εδώ). Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και προσθέτοντας κρόσσια στα τελειώματα έχουμε ένα εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Ας δημιουργήσουμε!

Υλικά:
-         ύφασμα 150cm*40cm
-         κρόσσια με μάκρος 18cm *80cm
-         κλωστές σε αντίστοιχα χρώματα


 Η διαδικασία είναι απλούστατη

Βήμα 1ο 
Κόβουμε το ύφασμα στα μέτρα μας 150cm*40cm. Στριφώνουμε περιμετρικά το ύφασμα, 1cm στο μάκρος και 2cm στο πλάτος εκεί που θα ραφτούν τα κρόσσια.
                                                             (μάκρος)


                                                             (πλάτος)Βήμα 2ο 
Κόβουμε τα κρόσσια στο μήκος του φουλαριού με περιθώριο 3cm (1,5cm εκατέρωθεν). Το περιθώριο το θέλουμε για να γυρίσουμε το κρόσσι και να ασφαλίσουμε την άκρη να μην ξεφτίσει. Το ασφαλίζουμε όπως στη φωτογραφία.Το ράβουμε στην άκρη του φουλαριού με διπλό γαζί. Σε μία παλιά κατασκευή μου έσπασα την διπλή βελόνα μου οπότε τώρα απλά πέρασα δύο φορές ευθύ γαζί σε απόσταση 0,5cm.Αφαιρούμε το νήμα που κρατάει τα κρόσσια ενωμένα.


Έτοιμο!! Τόσο απλά και γρήγορα!!


Περιμένω σχόλια σας και φωτογραφίες από τα δημιουργήματα σας!

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

DIY: Είναι Απλό!... Μαξιλάρι Φουσκωτό!! ..How To Make A Fluffy Sofa Cushion!!


Μετά από μισό χρόνο απουσίας αναρτήσεων (πώς περνάει έτσι ο χρόνος;;) ήρθε η ώρα για ενεργοποίηση. Μία κατασκευή για τον αδελφό μου είναι η αιτία αυτής της ανάρτησης. Φουσκωτά μαξιλάρια για τους καινούργιους του καναπέδες. Πήγαμε μία μέρα τις αποθήκες υφασμάτων της Αθήνας διαλέξαμε το ύφασμα και… φύγαμε για ράψιμο!.

Υλικά:
-         ύφασμα της αρεσκείας μας
-         κλωστή και φερμουάρ στις αποχρώσεις του υφάσματος
-         υλικό για γέμισμα μαξιλαριών

Η διαδικασία είναι απλή!

Βήμα 1ο
Τα μαξιλάρια θα έχουν διαστάσεις 40cm * 40cm. Άρα θα κόβουμε το ύφασμα (με περιθώριο 1cm περιμετρικά) 42cm * 82cm


Βήμα 2ο
Σιδερώνουμε και στερεώνουμε τις άκρες (1cm) όπως στη φωτογραφία. Αυτό θα μας διευκολύνει στην τοποθέτηση του φερμουάρ.


Βήμα 3ο
Στην μηχανή τοποθετούμε το ειδικό ποδαράκι για την ραφή των φερμουάρ. Τοποθετούμε το φερμουάρ όπως στη φωτογραφία και το ράβουμε κατά μήκος, βλέποντας την καλή πλευρά του υφάσματος. Αντίστοιχα κάνουμε και στις δύο πλευρές.


(Tip: η ραφή μπορεί να είναι είτε ένα απλό γαζί, είτε κάποια διακοσμητική. Επίσης αν θέλουμε το μαξιλάρι να έχει ένα μοντέρνο τόνο μπορούμε να κάνουμε αντιθέσεις με μία κλωστή διαφορετικού χρώματος.)


Βήμα 4ο
Αναποδογυρίζουμε το ύφασμα (με ανοιχτό το φερμουάρ) και από την εσωτερική πλευρά ράβουμε τα πλαϊνά. Όταν φτάνουμε στο φερμουάρ επιμένουμε με τη μηχανή για να το ασφαλίσουμε και να σταθεροποιηθεί  η ραφή. Γυρίζουμε από την καλή πλευρά και το μαξιλάρι είναι ΕΤΟΙΜΟ!. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!.


 Βήμα 5ο
Γεμίζουμε το μαξιλάρι με υλικό για γέμισμα μαξιλαριού.


Βήμα 6ο

Τα στολίζουμε!..

Περιμένω σχόλια σας! Και αν την επιχειρήσετε περιμένω φωτογραφίες από το δημιούργημα σας!